torsdag 21 november 2013

Feministiska strategier inom konst och politik: Implodera Scenkonst bjuder in till samtal och Homeparty med Gudrun Schyman


Tid10 januari 20.30-22.00
Plats: Folkteaterns Foajé

I samband med föreställningen Att öva på våldtäkt 10/1, bjuder Implodera Scenkonst in till samtal och homeparty med Gudrun Schyman. Föreställningen avslutas ca 20.10 på Vita Scenen, och samtalet hålls i direkt anslutning, 20.30- 22.00, i Folkteaterns foajé. Biljett till föreställningen ger förtur till samtalet, men det finns gott om plats. Samtalet är gratis.

Kan offret någonsin inta positionen som berättare, eller är hon från början den beskrivna, berättelsens objekt? Implodera Scenkonsts regissör och ensemble berättar om arbetet med Att öva på våldtäkt, utifrån hur vi med scenkonsten som verktyg kan belysa de förtryckande berättelsernas struktur. Ordet lämnas sedan till Gudrun Schyman för ett vidare samtal kring feministiska strategier inom politiken, ett så kallat Homeparty:

“Min erfarenhet är att många är intresserade av att prata politik. Särskilt när det drar ihop sig till val. Men man vill helst göra det på sina egna villkor. Kanske inte gå på stort möte i stora lokaler utan mer nedtonat och tillsammans med människor man redan känner.
Det politiska samtalet är en ovärderlig del i ett demokratiskt samhälle. Jag vill sänka trösklarna och öppna för nya mötesformer. Samlar du ihop minst 25 personer så kommer jag.“
För ytterligare information se: www.schyman.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar